Jedną z moich pasji jest gotowanie, testowanie nowych przepisów i robienie zdjęć. Zachęcam Was kochani do próbowania:)
Sernik wiedeński
- 1 kg sera z wiaderka
- 6 jajek
- 1 szklanka cukru / ksylitolu
- 125 g masła
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
Żółtka oddzielić od białek. Utrzeć je z cukrami i masłem. Następnie dodać ser. Wszystko zmiksować i dodać mąkę. Białka ubić ze szczyptą soli. Delikatnie dodać do masy i wymieszać. Piec w 180 stopniach, ok. 1 h. Przepis pochodzi ze strony: www.przepisyjoli.com.
sernik wiedeński
ciasto dwukolorowe bananowe
- 1/2 kostki masła
- 1 szklanka cukru/ksylitolu
- 1 jajko
- 3 duże zmiksowane banany
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- szczypta soli
- 1/4 szklanki kakao
- 1 szklanka posiekanych orzechów
Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajko. Dodać zmiksowane banany i mąkę. Wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao. Wlać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na to rozsypać posiekane orzechy, a na orzechy wylać jasne ciasto.
Piec 25 min., 180 stopni.

ciasto bananowe
przepis pochodzi ze strony: www.mniammniam.com