Jedną z moich pasji jest gotowanie, testowanie nowych przepisów i robienie zdjęć. Zachęcam Was kochani do próbowania:)

Sernik wiedeński

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru / ksylitolu
  • 125 g masła
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

Żółtka oddzielić od białek. Utrzeć je z cukrami i masłem. Następnie dodać ser. Wszystko zmiksować i dodać mąkę. Białka ubić ze szczyptą soli. Delikatnie dodać do masy i wymieszać. Piec w 180 stopniach, ok. 1 h. Przepis pochodzi ze strony: www.przepisyjoli.com.

 

sernik wiedeński

ciasto dwukolorowe bananowe

  • 1/2 kostki masła
  • 1 szklanka cukru/ksylitolu
  • 1 jajko
  • 3 duże zmiksowane banany
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • 1/4 szklanki kakao
  • 1 szklanka posiekanych orzechów

Masło utrzeć z cukrem. Dodać jajko. Dodać zmiksowane banany i mąkę. Wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao. Wlać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na to rozsypać posiekane orzechy, a na orzechy wylać jasne ciasto.

Piec 25 min., 180 stopni.

ciasto bananowe

przepis pochodzi ze strony: www.mniammniam.com